Nallikarin majakka on hyvä koko perheen poseerauspaikka

Kesä lasten kanssa Oulun Nallikarissa

25.3.2024

Oulun Nallikarissa vietetään kesää lasten kanssa kilometrin mittaisen hiekkarannan äärellä. Ranta-aktiviteetit, huvipuisto, lähiluonto ja kaupungin läheinen sijainti varmistavat, että tekemistä löytyy sekä perheen pienimmille että aikuisuuden kynnyksellä olevalle nuorisolle. Hyvä majoitustarjonta takaa sen, että lepoa ei tarvitse hakea Nallikaria kauempaa. Katso vinkit ja vietä kesä lasten kanssa Oulun Nallikarissa!

Nallikarin uimaranta on lapsiperheiden suosikki

Nallikarin Uimaranta soveltuu hyvin myös lapsille
Nallikarin uimaranta syvenee loivasti ja soveltuu hyvin rantapäiviin lasten kanssa.

Rento lomatunnelma ja hiekan täyttämät varpaanvälit. Jokainen kesäloma vaatii vähintään yhden päivän rantaelämästä nauttien!  

Nallikarista löytyy kilometrin mittainen maankuulu Nallikarin uimaranta, joka tarjoaa mahtavat puitteet vaikka pidemmällekin rantalomalle. Loivasti syvenevä ja hienosta hiekasta koostuva ranta on paikallisten suosikki ja soveltuu hyvin myös rantapäivään lasten kanssa. Ui, rentoudu, taiteile kiipeilytelineessä tai pelaa rantapelejä! Nallikarin uimarannalta löytyy myös rantalentopalloverkkoja ja jalkapallomaalit.   

Nallikarin uimarantaa rajaa tyylikäs rantabulevardi, jonka varrelle jää jäätelökoppeja, Ravintola Nallikari sekä Nallikarin Aallon palvelut; Ravintola Bistoria Patio, Nallikari Safariksen välinevuokraamo ja elämyskeskus sekä Osfysion hyvinvointipalvelut. Näkymää tähdittää sinisenä loistavat ikoniset pukukopit ja uimavalvojien vartiotorni sekä rannan toisesta päästä löytyvä Nallikarin majakka – tunnettu näköalatorni upeine maisemineen.  

Vauhtipuisto on huvipuisto, jossa viihtyy myös aikuiset

Vauhtipuisto on perheen pienimmät hurmaava huvipuisto, joka tarjoaa hupia vapaa-ajalle jo kolmannessa sukupolvessa. Yli 40 vuoden aikana paikkansa paikallisten sydämissä varmistanut Vauhtipuisto on karuselleja, pomppulinnoja ja miniatyyri kylän hurmaavia pikkutaloja. Vauhtipuiston kojuista löytyy pikkupurtavaa ja Ravintola Huvilinnan herkkubuffet pitää ravittuna aktiivisimpina päivinä.

Vauhtipuiston rannekkeeseen kuuluu myös maksuton ajelu kaupunkijuna Potnapekalla, joka on kokemus sekä lapsille että aikuisille. Potnapekka kuljettaa kävijöitä Nallikarin, Vauhtipuiston ja keskustan välillä. Potnapekkaan saa ostettua myös erillisiä lippuja kaupunkipäiviä varten suoraan kuljettajalta. 

Vauhtipuisto on avoinna kesällä 2024 1.6.-11.8. joka päivä 11-18. Lisätietoa palveluista ja hinnoista osoitteesta www.vauhtipuisto.fi.

Aktiivista tekemistä lasten kanssa

Nallikari Safariksen välinevuokraamo ja elämyskeskus Nallikarin Aallon alakerrassa antaa eväät spontaaneille aktiivipäiville lasten kanssa. Lasten välineistöön kuuluu yksi min. 125cm pyöräilijälle tarkoitettu fatbike ja useita min. 155cm pyöriä. Lisäksi vuokrattavissa oleviin kajakkeihin mahtuu vanhempi ja lapsi melomaan yhdessä samalla kajakilla. Nallikari Safaris vuokraa pyörien ja kajakkien lisäksi mm. SUP-lautoja ja erilaisia rantavälineitä. Kesän valikoimassa on myös ohjattuja retkiä oppaan kanssa.

Nallikari Safariksen välinevuokraamo ja elämyskeskus on avoinna kesäkaudella 2024 1.6-31.8 joka päivä klo 10-20. Ohjattuja pyöräily- ja melontaretkiä järjestetään useita viikoittain. Lisätietoa palveluista ja hinnoista www.nallikarisafaris.fi.

Pssst. Nallikari Lomakylän läheisyydessä voi myös pelata minigolfia ja nauttia sisäliikunnan riemusta Nallisportissa!

Majoitusta lapsiperheille Nallikarista

Yövy lasten kanssa Oulun kesän sydämessä Nallikarissa! Nallikari Lomakylä sijaitsee aivan Nallikarin uimarannan vieressä, alueen palvelujen ympäröimänä ja tarjoaa kaivattua rauhaa silloin kuin sitä eniten tarvitsee.

Nallikarin Aalto pitää sisällään 21 korkeatasoista suoralla merinäköalalla varustettua huoneistoa, joista löytyy tilaa myös lasten kanssa majoittumiseen. Hiekka Standard ja Kuura Superior -huoneistoissa on parivuoteen lisäksi levitettävä vuodesohva. Aava Superior plus porealtaallisissa päätyhuoneistoissa on parivuoteen ja vuodesohvan lisäksi erillinen makuuhuone kahdella erillisvuoteella.

Poiju Villat ovat moderneja saaristolaistyyppisiä kahden makuuhuoneen huviloita, joiden mukavuuksiin kuuluu oma sauna ja iso ulkoterassi. Perinteisissä Lomamökeissä yöpyy parhaimmillaan viisi henkeä ja lapsia ilahduttaa erityisesti ylhäältä löytyvä parvi. Nallikarin leirintäalueelle voi saapua matkailuajoneuvolla tai teltan kanssa. Lemmikit ovat tervetulleita Nallikarin leirintäalueelle, Lomamökkeihin ja osaan Poiju Villoja.

Päiväretki Ouluun ja Oulun seudulle

Perheen yhteistä aikaa rotuaarilla
Oulun keskusta on mukava päiväretkikohde Nallikarista lasten kanssa.

Nallikarin ideaali sijainti luonnon keskellä meren rannalla vain lyhyen matkan päässä keskustan huvituksista antaa oivat mahdollisuudet tutustua myös alueen muihin vierailukohteisiin ja tehdä päiväretkiä Oulussa.

Päiväretki 3,5 kilometrin päässä sijaitsevaan Oulun keskustaan on elämys sekä auringonpaisteella että sadesäällä ihan koko perheelle. Oulun torilla vartiota pitävä toripolliisipatsas on jokaisen Oulun visiitin kohokohta. Vieressä sijaitsevasta kauppahallista kannattaa noutaa vierailun parhaimmat käyntivinkit matkailuneuvonnasta, ottaa aikaa tuliaisten ostolle ja täyttää vatsa paikallisilla herkuilla. Lapset viihtyvät hyvin myös Hupisaarilla, josta löytyy suuri ulkoleikkipuisto Ainolanpuisto ja maksuttomia trooppisia kasvihuoneita. Oulun keskustan saavuttaa Nallikarista parhaiten Oulun seudun liikenteen linja-autolla nro 15, kaupunkijuna Potnapekalla ja vuokrapyörällä kevyenliikenteen väyliä pitkin.

Omalla autolla Nallikarista hurauttaa päiväseltään lukuisiin Pohjolan rengastien mielenkiintoisiin kohteisiin alle parissa tunnissa. Lapsiperheiden suosikkeihin kuuluu mm. Liminganlahden luontokeskus lintutorneineen, kohisevat Koitelinkosket makkaranpaistopaikkoineen ja pitkistä hiekkarannoistaan ja saaristolaiselämästään tunnettu Hailuoto.

Etsitkö vielä majoitusta seuraavalle matkallesi Ouluun? Varaa kesälomasi Nallikarista meren ääreltä nyt; www.nallikari.fi/varaukset.

Lisää inspiraatiota www.visitoulu.fi.

Uusimmat artikkelit