Tekemistä Oulussa 

Oulu on kaupunki, jossa tekeminen ei lopu kesken. Oulun ainutlaatuinen sijainti tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia tekemiseen ja kokemiseen ympärivuotisesti. Kesäisin voit nauttia Oulun upeasta Nallikarin hiekkarannasta, hypätä kanootin selkään tai tehdä pyöräilyretken upeissa maisemissa. Talvisin Oulu kutsuu sinut lumisten seikkailujen pariin. Voit lähteä lumikenkäilemään metsään tai pilkkimään merelle. Tässä artikkelissa avaamme, mitä kaikkea voit tehdä Oulussa.

Kesä tarjoaa monipuolisesti tekemistä Oulussa – Summer By the Sea

Oulu on ihana kaupunki kesäisin. Vietä ikimuistoinen kesäviikko Summer By the Sea -aktiviteettien parissa ja löydä uusia tapoja nauttia Oulun kauniista luonnosta ja vesistöistä. Oulun ympäristössä on upea luonto, joka mahdollistaa erilaisia aktiviteetteja niin telttailun kuin uinninkin parissa. 

1. Nauti upeasta hiekkarannasta merellisissä maisemissa Oulun Nallikarissa

Nallikarin ranta on yksi Oulun suosituimmista uimapaikoista, eikä syyttä. Sen kauneus ja luonnonläheisyys houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden. Hiekkaranta sijaitsee meren rannalla ja tarjoaa upeat maisemat avomerelle. Hieno hiekkapohja ja raikas vesi luovat ihanteelliset olosuhteet uimiseen ja auringonottoon. Rantavedessä voi uida turvallisesti, sillä se syvenee hitaasti ja vesi on kirkasta. 

Nallikarin rannalla voi myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja. Rannalta löytyy muun muassa rantalentopallokenttä sekä leikkialue lapsille. Aktiviteettien lisäksi alueella on ravintola, joka palvelee herkullisilla ruoilla ja juomilla ympäri vuoden. Nallikari tarjoaa kauniit maisemat sekä monipuolisesti aktiviteetteja, jotka houkuttelevat ihmisiä nauttimaan kesäpäivistä rannalla.

Ranta sijaitsee muutaman kilometrin päästä Oulun keskustasta ja sinne on erittäin helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen tai omalla autolla. Tarjolla on myös riittävästi parkkipaikkoja, joten pääsy rannalle on vaivatonta. Lue lisää Nallikarin uimarannasta.

2. Melonta ja suppailu ovat hauskoja kuntoilumuotoja, joita voi harrastaa myös Oulussa

Melonta ja suppailu ovat erinomaisia kesäaktiviteetteja, jotka tarjoavat iloa ja mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen sekä kuntoiluun. Nallikari tarjoaa erinomaiset puitteet melontaan ja suppailuun niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vesillä liikkujille. 

Melonta ja suppailu ovat sopivia kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille, ja ne tarjoavat tasapainoa ja kehonhallintaa kehittävää liikuntaa. Oulun vesistöt tarjoavat rauhallisen ja rentouttavan ympäristön melonnalle ja suppailulle. Nämä aktiviteetit mahdollistavat luonnon rauhan ja hiljaisuuden kokemisen samalla kun saat liikuntaa. 

Mikäli melonta ja suppailu on vielä kokematta, kannattaa lajeille antaa mahdollisuus tänä kesänä. Voit vuokrata melonta ja/tai SUP-lautailuvälineet ja aloittaa unohtumaton seikkailu Oulun vesistöissä. 

3. Vietä luonnonläheinen yö Oulussa ja lähde telttaretkelle

Telttailu Nallikarin camping-alueella tarjoaa upean mahdollisuuden kokea luonnonläheinen ja seikkailullinen yö Oulun kauniilla rannalla. Telttailu Oulussa on suosittu kesäaktiviteetti, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoita. Nallikarin camping-alueella voit nauttia telttailusta hyvin hoidetuilla telttailualueilla, joista voi valita haluamasi paikan ja pystyttää teltan. Alueella on myös käytettävissä WC-tilat, suihkut ja sauna, jotka tekevät telttailusta entistä mukavampaa ja käytännöllisempää. Lisäksi alueelta löydät ruokailumahdollisuuksia, kuten grillipaikkoja, joissa voi valmistaa omat ruoat. 

Telttailu Nallikarissa on luksusta, sillä voit samalla nauttia kauniista hiekkarannasta, uida merivedessä sekä rentoutua auringonottoalueella. Tämä ainutlaatuinen telttaretki tarjoaa unohtumattoman kokemuksen luonnosta, rantaelämästä ja yhteisöllisestä tunnelmasta kesäisessä Oulussa.

Suunnittele seikkailullinen telttaretki Oulun Nallikariin ja varaa telttapaikkasi jo tänään. Tule kokemaan luonnonläheinen majoitusmuoto ja nauti kesästä telttailun merkeissä Oulussa. 

4. Huvittele Vauhtipuistossa koko perheen voimin – Vauhdikas seikkailu Oulussa

Nallikarissa sijaitseva Vauhtipuisto on suosittu kohde lapsiperheille sekä lapsenmielisille. Alueella on erilaisia laitteita ja aktiviteetteja, kuten vuoristorata, huvipuistolaitteita, pomppulinnoja ja pelikenttiä. Lapset voivat nauttia hurjasta vauhdista ja jännittävistä kokemuksista turvallisessa ympäristössä. Kaupunkijuna PotnaPekka kulkee Vauhtipuiston ja keskustan väliä ja on mukava lisä kokemukseen. Nallikarin Vauhtipuisto on täydellinen paikka viettää hauska päivä perheen kesken ja luoda ikimuistoisia hetkiä huvittelun parissa Oulussa. 

Suunnittele unohtumaton seikkailu Nallikarin Vauhtipuistoon ja tutustu alueen monipuoliseen tarjontaan täältä. Vietä vauhdikas päivä perheen kanssa Oulussa ja tule Vauhtipuistoon

Talviseikkailuja Oulussa – Löydä aktiviteetit ja lumoava luonto 

Winter By The Sea tarjoaa uskomattomia kokemuksia talvisessa luonnossa. Oulu sijaitsee Pohjois-Suomessa, jossa talvet ovat usein runsaslumisia. Tämä luo ihanteelliset olosuhteet erilaisille talviaktiviteeteille. 

5. Revontulien bongaus Oulussa – Lumoavia hetkiä Nallikarin rannalla ja näkötornissa

Revontulien bongaus on ikimuistoinen ja lumoava kokemus, jonka voit kokea Oulussa. Nallikarin uimaranta ja majakka tarjoavat upeat paikat revontulien tarkkailuun. 

Nallikarin uimaranta tarjoaa upeat näkymät pimeälle taivaalle, luoden ihanteelliset olosuhteet revontulien tarkkailuun. Pimeänä ja kirkkaana yönä voit asettua mukavasti uimarannalle ja kääriytyä lämpimiin vaatteisiin lämmin juoma kädessä. Kirkkaana yönä voit odottaa jännityksellä revontulien syttymistä rannan rauhallisessa ympäristössä.

Mikäli haluat saada vielä paremman näköalan revontulille, voit suunnata Oulun näkötorniin Nallikarin majakkaan. Näkötornista käsin avautuu upea panoraamanäkymä kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Nallikarin majakka tarjoaa korkean sijaintinsa ansiosta esteettömän näkymän taivaalle, mikä mahdollista revontulien bongauksen parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Kokeile revontulien bongausta Oulussa ja lumoudu revontulien taianomaiseen tanssiin talviyössä.

6. Talven iloja merellä – Pilkintää ja fatbike-pyöräilyä Oulun jäällä

Oulun meren jää tarjoaa upean ympäristön talvisten aktiviteettien, kuten pilkkimisen ja fatbike -pyöräilyn harrastamiseen. Kokeile näitä ainutlaatuisia elämyksiä ja nauti talvisesta merestä täysin siemauksin. 

Pilkintä on suosittu talviharrastus Oulussa. Voit valita mieluisan paikan meren jäältä, porata reiän ja laskea pilkkivavan veteen. Pilkkiessä voit rentoutua kauniin talvisen maiseman keskellä ja odotella jännittyneenä, kunnes kala tarttuu koukkuun. Oulun merellisessä ympäristössä voit saada saaliiksesi monenlaisia kalalajeja, kuten ahvenia, haukia ja siikoja. Pilkintä tarjoaa rauhallisen ja meditatiivisen hetken luonnon äärellä sekä mahdollisuuden päästä nauttimaan itse pyydystetystä kalasta.

Toinen suosittu talvinen aktiviteetti on fatbike-pyöräily meren jäällä. Fatbike-pyörä on varustettu erityisen leveillä renkailla, jotka tarjoavat hyvän pidon ja vakauden jäällä. Pyöräillessäsi jäällä voit kokea vapauden tunteen ja nauttia upeista maisemista, kun liikut meren selällä. Fatbike-pyöräily on myös hyvä tapa pitää kuntoa yllä talvella ja päästä nauttimaan ulkoilusta luonnon keskellä. 

Ota kaikki ilo irti talvisesta merestä ja kokeile pilkkimistä ja fatbike-pyöräilyä Oulun jäällä. Nämä aktiviteetit tarjoavat unohtumattomia kokemuksia. Varusteet pilkkimiseen ja fatbike-pyöräilyyn löydät Nallikarista. Tutustu myös ohjattuun retkitarjontaan ja tee varaus.

7. Hauskuutta talvisen tekemisen keskipisteessä Talvikylässä 

Talvikylä tarjoaa vierailleen monipuolisia aktiviteetteja ja unohtumattomia elämyksiä, jotka sopivat niin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Tule viettämään aikaa talvisen tekemisen keskipisteessä ja nauti kaikista Talvikylän tarjoamista hauskoista aktiviteeteista. Talvikylä on avoinna helmikuusta huhtikuun alkuun. 

Talvikylä on täynnä jännittäviä talvisia aktiviteetteja ja unohtumattomia elämyksiä, jotka tarjoavat iloa kaikenikäisille vierailijoille. Olipa kyseessä porojen tapaaminen, lasten mönkijäajelut, tuubimäet tai hoijjakkakelkkailut, Talvikylässä on tarjolla monipuolista talvista tekemistä. 

Talvikylässä voit herkutella myös erilaisilla talvisilla herkuilla. Kuumat juomat, herkulliset munkit, mehevät vohvelit ja maistuvat makkarat pitävät nälän loitolla. Lisäksi karusellipavilijonki tarjoaa myös muuta pikkupurtavaa. Tervetuloa Talvikylään, meren äärelle jossa talvisen tekemisen ilo odottaa koko perhettä!

 Nallikari Lomakylä
Leiritie 10 • 90510 Oulu

Vastaanotto: 

044 703 1353 • reception@nallikari.fi

Myyntipalvelu: 

044 703 1329 • sales@nallikari.fi