Nallikarin uimaranta

Nallikarin uimaranta

Ympärivuotista elämää rannalla, joka ei koskaan nuku

Nallikarin loivasti syvenevä ja hienosta hiekasta koostuva kilometrin mittainen ranta on Oulun suosituin ja soveltuu matalan rantansa johdosta hyvin myös perheen pienimmille. Kesällä ranta täyttyy auringonottajista, uimareista, pyöräilijöistä ja rantalajien harrastajista. Talvella valkoiseen asuun somistautuneella uimarannalla, pilkitään, hiihdetään ja ihaillaan revontulia.

Saapuminen

Nallikarin uimaranta sijaitsee noin 3,5 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Paikan päälle pääsee omalla autolla, Oulun joukkoliikenteen kyydissä linjalla 15 tai upeissa jokisuiston maisemissa kevyenliikenteen väyliä ja Nallibaanaa pitkin. Myös pohjoisesta Toppilan suunnasta Nallikariin tultaessa on hyvät pyöräily- ja kävelytiet.

Minijuna Potnapekka sekä riksataksi BikeTaxi operoivat alueella kesäkaudella. OTaxi tarjoaa taksikyytejä vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Kesäkauden palvelut

Kesäkuusta elokuuhun kestävä kesäkausi täyttää Nallikarin uimarannan rantaelämän viettäjistä, reippailijoista ja nautiskelijoista. Rannalla on useita rantalentopallokenttiä, rantajalkapallokenttä, kuntoilulaitteita, grillipaikkoja, kiipeilyteline sekä lasten leikkikenttä. Nämä kaikki ovat kävijöiden vapaassa käytössä vuorokauden ympäri. Alueella palvelee myös rantabulevardin jäätelökioskit, rannan pohjoispäässä sijaitseva Ravintola Nallikari sekä Nallikari Lomakylän vastaanoton Nallikari Bakery & Bistro.

Rannan kolmella sisääntuloväylällä on kullakin bajamaja-wc:t, joista yksi on esteetön sekä useita pukukoppeja vaatteiden vaihtamista varten. Rantavalvonta on paikalla 21.6.-9.8.2023 klo 11-19. Tänä aikana uimavalvojilta voi lainata hippocampe-maastopyörätuolia, jonka avulla pyörätuolia käyttävä pääsee veteen uintisyvyyteen asti. Uimavalvojien tornin luokse vie punainen hiekalle asennettu matto, jota pitkin on helpompi kulkea lastenrattaiden, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Lisätietoa uimaveden lämpötilasta ja ajankohtaisista asioista löytyy rannan taulujen lisäksi Oulun kaupungin sivuilta.

Lemmikit

Lemmikkien uimapaikka löytyy Nallikarin majakan oikealta puolelta. Huomioithan, että lemmikkien tuominen yleiselle uimarannalle on kielletty.

Esteettömyys

Nallikarin rantabulevardi on esteetön ja kesäkaudella rantahiekalle pääsee kumimattoa pitkin.
Talviaikaan rantabulevardilla ei ole talvikunnossapitoa.