Nallikarin majakka

Nallikarin majakka

Nallikarin majakka on Oulun tärkein maamerkki meren äärellä.

Nallikarin majakka on yksi Oulun tärkeimmistä maamerkeistä ja suosituimmista näköalapaikoista. Se on sulattanut sekä paikallisten että matkailijoiden sydämet Nallikarissa meren äärellä jo vuodesta 1988.

Upeita näköaloja meren äärellä vuodesta 1988.

Nallikarin näkötorni, tuttavallisemmin Nallikarin majakka valmistui Nallikarin uimarannan pohjoispäätyyn aallonmurtajalle vuonna 1988. Sen suunnitteli arkkitehtitoimisto NVØ symboliksi alueelle ilmentämään oululaista paikallisuutta.

Nallikarin majakka on säilyttänyt suosionsa ja on tänä päivänä Oulun tärkein maamerkki meren äärellä. Kiipeäminen huipulle on maksutonta ja upea elämys. Ylhäältä avautuvat maisemat merelle. Tänne tullaan ihailemaan kuuluisia auringonlaskuja, ihmettelemään jäätynyttä valkoisena hohtavaa meren jäätä sekä bongailemaan pimeän aikaan tähtiä ja revontulia. Nallikarin majakan maisemat ovat näkemisen arvoiset jokaisena vuodenaikana.

Nallikarin majakka on kuva-albumeiden suosikki

Nallikarin majakka tähdittää Nallikarin uimarannan kaunista maisemaa ja on kuva-albumeiden ikuinen kestosuosikki. Maisema on saanut kiitosta myös maailmalta, sillä se valikoitui Microsoft Windows 10:n lukitusnäyttökuvaksi vuonna 2020. Nallikarin majakka on lisäksi ollut jo pitkään Suomen kuvatuimpia kohteita Instagramissa.

Parhaimmat kuvat Nallikarin majakasta saa napattua sekä majakan juurelta että kauempaa rannalta käsin. Selfiet, perhepotretit ja hääkuvat. Tiktok-tanssit, muotikuvaukset ja siluettikuvat. Nallikarin majakka on yhtä kuvauksellinen sekä kuvauksen pääkohteena että taustana.

Merkkaa omat Nallikari kuvasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #nallikari.
Inspiroidutaan yhdessä Nallikarin kauneudesta!

Lemmikit

Lemmikkien uimapaikka löytyy Nallikarin majakan oikealta puolelta. Huomioithan, että lemmikkien tuominen yleiselle uimarannalle on kielletty.

Esteettömyys

Nallikarin rantabulevardi on esteetön ja siltä avautuvat upeat näkymät kohti majakkaa. Käynti majakan huipulle ei ole esteetön jyrkkien portaiden johdosta.