Hietasaaren luontopolut

Ulkoilureiteillä kaupunkiluonnon sydämessä meren äärellä.

Hietasaaren vehmailla ulkoilureiteillä pääsee tutustumaan merenrannan eri kasvillisuusvyöhykkeisiin ja nauttimaan kaupunkiluonnon rauhasta. Reitit ovat rauhallisia ja soveltuvat helpon maaston ansiosta ihan koko perheelle.

Hietasaaren ulkoilureitit

Hietasaaren ulkoilureitit avautuvat Nallikarin uimarannan eteläpuolella mukaillen rannikon muotoja. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Nallikarista ja Oulun joukkoliikenteen linja 15 kuljettaa vain parin sadan metrin päähän reittien alkupisteeltä.

Hietasaaren ulkoilureiteillä pääsee tutustumaan maankohoamisrannikkoon ja sen eri kasvillisuusvyöhykkeisiin. Matkan varrelle jää rantaniittyjä, vehreitä metsiä ja tuoreita lehtoja. Alueella pesii paljon lintuja, mikä tekee siitä mielenkiintoisen myös lintubongareiden keskuudessa. Uusia lajeja pääsee tarkkailemaan hyvin etenkin Loistokarin luontolavalta tai Rantakurvin lintutornilta käsin.

Hietasaaren kierros on 5,2 kilometrillä alueen pisin rengasreitti, jonka varrelle jää Hietasaaren keskeisimmät nähtävyydet. Tämän lisäksi alueelta löytyy viisi eri mittaista lyhyempää reittiä. Reitit soveltuvat helpon maaston ansiosta koko perheelle ja ovat kuljettavissa pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa kosteimpia vuodenaikoja lukuunottamatta.

Tutustu reitteihin tarkemmin täällä.

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita Hietasaaren ulkoilureiteille kytkettyinä.

Esteettömyys

Hietasaaren ulkoilureitit ovat esteettömiä ja koostuu tasaisesta hiekkapohjaisesta maastosta.