Nallikari Lomakylä sitoo hiiltä yhdessä asiakkaidensa kanssa – Hiilinielu avattiin vanhalle turvetuotantoalueelle Siikalatvalle 

2.10.2023

Nallikari Lomakylä on mahdollistanut majoituksen hiilijalanjäljen kompensoinnin asiakkailleen keväästä 2023 lähtien. Kompensoinnin tuloksena Nallikari Lomakylän hiilinielu avattiin syyskuun alussa vanhalle turvetuotantoalueelle Siikalatvalle. Tulevaisuuden tavoite on kasvattaa hiilinielun kokoa yhdessä asiakkaiden kanssa.  

Nallikari Lomakylä on mahdollistanut majoituksen hiilijalanjäljen kompensoinnin asiakkailleen keväästä 2023 lähtien osana yrityksen laajempaa vastuullisuussuunnitelmaa ja hiilineutraaliustavoitetta vuodelle 2030.  

Hiilensidonnan kumppaniksi valikoitui kotimainen lisäyksellistä metsää istuttava Wood Forest Finland Oy. Valinta oli Nallikarille luonnollinen, sillä kumppania haettiin läheltä ja metsien istuttaminen nähtiin yhtenä konkreettisimpana ja tehokkaimpana tapana sitoa hiilidioksidia ilmakehästä, edistää ekosysteemien monimuotoisuutta ja hillitä ilmastonmuutosta. 

“Vanha turvetuotantoalue Siikalatvalla sijaitsee Lomakylästämme alle tunnin ajomatkan päässä. Arvostamme hiilinielun kotimaisuutta sekä luonnonvarakeskukselta saatavia tarkkoja laskelmia alueen hiilensidontakyvystä. Nyt voimme konkreettisesti näyttää asiakkaillemme kartalta oman hiilinielumme sijainnin, laskea sen vaikutuksia sekä käydä katsomassa tärkeän työmme tulosta”, kommentoi Nallikari Seaside Oy:n ympäristövastaava Antti Romppanen.  

Nallikarin hiilinielun sijainti Siikalatvalla
Nallikari Lomakylän hiilinielu avattiin syyskuun alussa vanhalle turvetuotantoalueelle Siikalatvalle.

60 neliömetriä, 12 mäntyä ja 6,378 t CO2 hiilensidontaa 

Yhteistyö Wood Forest Finlandin kanssa on alkanut mukavasti. Nallikari Lomakylän asiakkaat ovat ottaneet majoituksen päästöjen kompensaatiomahdollisuuden hyvillä mielin vastaan ja kompensaatiomaksuja kertyi menneen kesän aikana yhteensä neljän männyn verran. 

“Avasimme hiilinielumme tehokkaasti syyskuun alussa yhteensä 12 männyllä. Tästä summasta neljä saatiin istutettua asiakkaidemme kompensaatiomaksuilla, kuusi meidän omasta budjetistamme ja kaksi Wood Forest Finlandin 20 % ylikompensaationa, joka kuuluu Wood Forest Finlandin yleiseen toimintamalliin. Tämä oli hyvä avaus hiilinielullemme”, iloitsee Romppanen. 

Myös Wood Forest Finlandilla iloitaan yhteistyöstä ja hiilinielun avauksesta:  

”Meistä on hienoa, että kotimainen hiilensidonta on Nallikarin valinta. Uusien alueiden metsittäminen on edelleen yksi tehokkaimpia keinoja vähentää hiilidioksidia ilmasta.  Nallikarin kanssa yhteistyö on ollut helppoa, sillä koen että työskentelemme samojen arvojen pohjalta. Haluamme yhdessä panostaa läpinäkyvään viestintään ja alusta asti on ollut selvää, että hiilensidonta on tukitoimi ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on prioriteettilistalla ensimmäisenä”, kommentoi Wood Forest Finlandin myynti- ja markkinointipäällikkö Inka Aitto-Oja. 

Kohti väheneviä päästöjä ja kasvavaa hiilinielua 

Samalla, kun Nallikarissa tehdään töitä hiilijalanjäljen pienentämisen parissa, voivat asiakkaat osallistua metsänistutustyöhön kompensoinnin muodossa myös tulevaisuudessa. 

“Tulevaisuuden tavoitteenamme on kasvattaa hiilinielumme kokoa yhdessä asiakkaidemme kanssa samalla omaa jo olemassa olevaa hiilijalanjälkeämme pienentäen. Haluamme omien hiilineutraaliustavoitteidemme lisäksi olla tukemassa ja tekemässä oman osamme Suomen kansallisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi”, kommentoi Romppanen. 

“Toivomme myös, että voimme omalla toiminnallamme kannustaa sekä asiakkaitamme että muita matkailualan toimijoita päästöjen vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Yhteisellä panoksella saamme aikaan parhaimman kaikkia palvelevan lopputuloksen”, jatkaa Romppanen.  

Nallikari Lomakylä on GreenKey -sertifioitu ja STF-merkin omaava majoituspaikka. Tavoitteena on olla hiilineutraali Lomakylä vuonna 2030. Hiilinielun kasvua on mahdollista seurata täällä.

Uusimmat artikkelit