Virvon varvon! – Näin yhdistät pääsiäisperinteet lomaasi Oulun Nallikarissa

8.3.2024

Milloin Oulussa virvotaan? Metsästetäänkö Oulussa pääsiäismunia? Mistä mämmi ja lammaspaisti illallispöytään? Lomalla ei tarvitse unohtaa perinteitä! Näillä vinkeillä yhdistät kätevästi pääsiäisperinteet lomaasi Oulun Nallikarissa.

Virpomaan lomalla Oulussa

Pääsiäisen odotetuin perinne etenkin lasten keskuudessa lienee virpominen. Tällöin paikalliset lapset pukeutuvat noidiksi ja kulkevat koristeltuine oksineen ovelta ovelle keräten itselleen potin makeisia. Oulussa virvotaan palmusunnuntaina eli pääsiäistä edeltävänä sunnuntaina.

Nallikarin ympärillä on paljon paikallista asutusta, mikä mahdollistaa myös lomalla hyppäämisen perinteisiin ja virpomiskierrokselle. Vaatteet kierrokselle ja koristeet pajunoksiin löytyvät Oulun keskustan kaupoista, kuten kauppakeskus Valkeasta, joka on myös pääsiäisenä avoinna joka päivä.

Suomalaiset pääsiäisherkut kuuluvat perinteisiin

Suomalainen pääsiäisjuhla ja perinteiset ruoat! Hyvin haudutettu lammas, suussa sulava mämmi lisukkeineen ja kuohkea pasha kuuluvat pääsiäisen suosikkeihin. Kaikissa majoitustyypeissä Nallikarissa, kuten uusissa Aalto -hotellihuoneistoissa, moderneissa Poiju Villoissa ja perinteisissä Lomamökeissä on oma hyvin varusteltu oma keittiö, jossa loihtia juhlakauden suosikit. Sähkövatkain on mahdollista saada lainaan Nallikarin vastaanotosta maksutta saatavuuden mukaan. Ostokset hoituvat näppärästi 1,5 kilometrin päässä K-Supermarket Toppilassa, joka valittiin vuonna 2023 Suomen ja Pohjois-Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi.

Ravintolaan meren äärellä

Nallikarin alueelta löytyy useampi ravintola, joissa astua valmiiseen pöytään myös pyhinä.

Pohjoisiin elämyksiin erikoistunut Ravintola Nallikari tarjoaa á la carte illallista pitkänä perjantaina 29.3. klo 11-18. Viikonlopun kattaukseen lauantaina ja sunnuntaina 30-31.3. klo 12-17 kuuluu merellinen brunssi, jonka yhteydessä on tarjolla suosittu ja juhlava Nallikari Bakeryn kakkubuffet. Maanantaina 1.4. ravintola on kiinni ja hiljentyy pääsiäisen viettoon.

Nallikarin Aallon sydämessä sijaitseva Bistoria Patio pitää ovensa avoinna normaalisti koko pääsiäisen ajan. Ravintolassa tarjoillaan päivittäin sekä maistuvaa aamiaista että illan kruunaavia listaherkkuja, kuten Marana Forni -uunin syleilyssä valmistuvia herkullisia napolilaistyylisiä pitsoja.

Talvikylän yhteydessä sijaitseva Ravintola Huvilinna on lasten suosikki ja tarjoaa meheviä klassikoita buffetista Talvikylän aukioloaikojen mukaisesti lauantaina ja sunnuntaina 30-31.3. klo 11-16. Ravintolan yhteydessä on myös kahvio, jossa palkita itsensä maistuvilla munkeilla ja kuumilla juotavilla.

Vuokraa välineet ja nauti ulkoilmasta Nallikarissa

Pidentyvät päivät ja keväinen aurinko houkuttelevat nauttimaan talviaktiviteeteista meren äärelle. Suksilla ladulle, liukulumikengillä uimarannalle ja lumikengillä metsän siimekseen. Välineet itsenäiseen liikkumiseen on helppo vuokrata jo ennen lomaa Nallikari Safariksen verkkokaupasta. Toimipiste löytyy Nallikarin Aallon alakerrasta uimarannan edustalta. Nallikari Safariksen ohjattuun ja avoimeen pääsiäisajan retkivalikoimaan kuuluu lisäksi lauantaina 30.3. järjestettävät liukulumikenkä- ja pilkkiretket.

Etsitkö vielä majoitusta seuraavalle matkallesi Ouluun? Tutustu pääsiäistarjoukseemme täältä ja varaa majoituksesi meren ääreltä nyt; www.nallikari.fi/varaukset.

Lisää inspiraatiota www.visitoulu.fi.

Uusimmat artikkelit