Nallikari Lomakylä mahdollistaa hiilijalanjäljen kompensoinnin asiakkailleen

30.3.2023

Nallikari Lomakylä tarjoaa majoittujilleen mahdollisuuden yöpymisen hiilijalanjäljen hyvitykseen yhteistyössä kotimaisen Wood Forest Finland Oy:n kanssa. Majoituksen hiilijalanjäljen hyvityksen hinta on 0,15 €/yöpymisvuorokausi. Hinta perustuu Nallikari Lomakylän laskettuun hiilijalanjälkeen. Laskennassa on otettu huomioon suorat sekä epäsuorat Scope 1-3 päästöt.

Hiilijalanjäljen kompensoinnilla tarkoitetaan aiheutettujen ilmastohaittojen hyvittämistä erilaisin keinoin, kuten vähentämällä tai sitomalla päästöjä vastaava määrä jossain toisaalla. Nallikari Lomakylä tarjoaa majoittujille mahdollisuuden kompensoida yöpymisen hiilijalanjäljen yhteistyössä kotimaisen Wood Forest Finland Oy:n kanssa. Wood Forest Finland kompensoi hiilidioksidipäästöt istuttamalla uutta metsää maaperälle, joka ei luonnostaan metsittyisi tai jonka metsittäminen ei olisi muuten järkevää tai taloudellista. Jokainen istutettu puu tarvitsee ilmakehästä hiilidioksidia voidakseen kasvaa ja metsitys onkin useiden lähteiden mukaan tehokkain tapa hiilidioksidipäästöjen poistamiseksi.

Wood Forest Finland istuttaa metsää entiselle turvesuolle, jonka hiilensidontakyky perustuu Luonnonvarakeskus (Luke) tekemään laskelmaan. Wood Forest Finland sitoutuu 100 vuoden hiilensidonta-aikaan ja ylikompensoi kaikki hankkeet istuttamalla taimia 20 % laskelmia enemmän. Metsä on vakuutettua ja siihen ei tulla tekemään päätehakkuuta.

Hiilijalanjäljen kompensointi Nallikarissa

Nallikari Lomakylän hiilijalanjälki on laskettu vuodesta 2020 lähtien ja on vuoden 2021 laskennan perusteella 3,37 kg CO2e per yöpymisvuorokausi. Päästölaskentaan on sisällytetty kaikki suorat ja epäsuorat kasvihuonekaasupäästöt. Perustuen laskettuun hiilijalanjälkeen, kompensaatiomaksuksi yöpymisvuorokaudelle saatiin 0,15 €.

”Majoituksen hiilijalanjäljen kompensoinnin tarjoaminen asiakkaillemme on iso harppaus eteenpäin tekemässämme ympäristötyössä. Kipinän tähän saimme Green Key vastuullisuussertifikaatin myötä, joka Nallikari Lomakylälle on myönnetty jo vuodesta 2018 lähtien.” kommentoi Nallikari Lomakylän ympäristövastaava Antti Romppanen.

”On hienoa, että tämän lanseerauksen avulla voimme näkyvämmin ja tehokkaammin viestiä tekemästämme ympäristötyöstä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, ja tätä kautta kannustaa muitakin tekemään tärkeää työtä ympäristömme puolesta. Toivottavasti asiakkaamme löytävät tämän tarjoamamme palvelun, ja voimme yhdessä vähentää toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormaa.”, jatkaa Romppanen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirpa Walter,
Nallikari Seaside Oy
p. 044 703 1327, sirpa.walter@nallikari.fi

Ympäristövastaava Antti Romppanen,
Nallikari Seaside Oy
antti.romppanen@nallikari.fi

Nallikari Lomakylä on Green Key -sertifioitu ja Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin omaava ympärivuotinen lomakeskus Oulussa. Se sijaitsee meren äärellä, Nallikarin kuuluisan rannan tuntumassa. Yritys tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten villat, lomamökit, leirintäalue sekä kesäaikaan varattavissa olevat kesämökit. Alueella on myös ajanmukaiset huoltorakennukset, sauna- ja kokoustilat sekä ravintola.

Uusimmat artikkelit