Melonta

Melonta Oulussa: Luonnonrauhaa ja virkistäytymissä vesillä

Melonta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää liikunta ja luontoelämykset rentoutumiseen vesillä. Oulu, Pohjois-Suomen helmi, tarjoaa upeita maisemia melontaharrastajille kesäkuukausina. Oulun jokisuistosta löytyy tunnelmallisia ja helppokulkuisia reittejä ja kokenut meloja voi puolestaan suunnata avomerelle nauttimaan Pohjanlahden aalloista.

Mitä melonta on?

Melonta on vesiliikuntalaji, jossa käytetään kajakkia tai kanoottia etenemiseen vesillä. Kajakki on kapea ja pitkä, usein yhden tai kahden hengen kulkuneuvo, kun taas kanootti on avarampi ja siinä voi olla useampi meloja. Nallikarista löytyy näiden molempien lisäksi kalastuskajakkeja.

Oulun melontareitit kartalla löytyvät täältä.

Vuokraa kajakit ja kanootit Oulun Nallikarista tai lähde ohjatulle retkelle

Yksikkö- ja kaksikkokajakit ja kanootit kätevästi Nallikari Safariksen toimipisteeltä meren ääreltä! Tee ennakkovaraus verkossa tai pistäydy elämyskeskuksessa Nallikarin Aallossa osoitteessa Nallikarinranta 10. Nallikari Safariksen toimipiste on avoinna 1.6.-31.8. päivittäin klo 10-20.

Kajakki- ja kanoottivuokraus

Melontaretket Oulussa

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pukeutua melontaretkelle?

Oikeanlainen pukeutuminen on tärkeää melontaretkelle lähtiessä, varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Veden läheisyys voi jäähdyttää ilman nopeasti, joten vaatteiden tulisi olla vettähylkiviä ja lämpimiä. Lisäksi kannattaa varustautua asianmukaisilla kelluntaliiveillä ja pukeutua kerroksittain, jotta varusteita voi tarvittaessa säätää sään mukaan. Mikäli puhelimen mielii ottaa melontaretkelle mukaan, kannattaa se suojata vettä hylkivällä kuorella.

Kenelle melonta soveltuu?

Melonta on mukava koko perheen harrastus, joka sopii myös aloittelijoille. Nallikari Safariksen vuokrakajakit ovat pääsääntöisesti erityisesti aloittelijoille soveltuvia peruskajakkeja, jotka ovat helppoja, tukevia ja suuntavakaita melottavia.

Mistä löydän tietoa melontareiteistä?

Oulun melontareitit on koottu kartalle ja löytyvät digiversiona täältä. Nallikari Safariksen henkilökunta auttaa valitsemaan taito- ja kuntotasoon sopivat reitit vuokrauksen yhteydessä.

Milloin voi meloa?

Melonta on mahdollista aina sulan veden aikaan noin huhtikuun puolesta välistä aina syyskuun lopulle saakka. Paras aika lajin harrastamiselle on kuitenkin kesäkuukausina kesäkuusta elokuuhun.

Mitä hyötyä melonnasta on?

Melonta tarjoaa monia terveys- ja hyvinvointietuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan liikuntamuodon kaikenikäisille ja -kuntoisille:

Koko kehon treeni: Melonta vahvistaa ylävartalon lihaksia, erityisesti selkää, hartiaseutua ja käsivarsia. Samalla myös keskivartalon lihakset saavat tehokasta harjoitusta. Ohjatuille melontaretkille lähdettäessä opas pitää huolen siitä, että melontatekniikka ja oikeanlaiset asennot käydään läpi ennen vesille lähtöä.
Mielenterveyshyödyt: Luonnon läheisyys ja veden ääni rauhoittavat mieltä ja lievittävät stressiä. Melonta tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja irrottautua arjen kiireistä.
Aerobinen kunto: Tasainen soutuliike vaatii kestävyyttä ja parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.
Yhteisöllisyys: Melonta voi olla myös sosiaalinen harrastus, joka tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa samalla kun nautitaan luonnosta ja liikunnasta.

Tutustu myös näihin aktiviteetteihin