Melonta

Melonta Oulussa: Luonnonrauhaa ja virkistäytymissä vesillä

Melonta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää liikunta ja luontoelämykset rentoutumiseen vesillä. Oulu, Pohjois-Suomen helmi, tarjoaa upeita maisemia melontaharrastajille kesäkuukausina. Oulun jokisuistosta löytyy tunnelmallisia ja helppokulkuisia reittejä, kokenut meloja voi puolestaan suunnata avomerelle nauttimaan Pohjanlahden aalloista.

Mitä melonta oikeastaan on?

Melonta on vesiliikuntalaji, jossa käytetään kajakkia tai kanoottia etenemiseen vesillä. Kajakki on kapea ja pitkä, usein yhden hengen kulkuneuvo, kun taas kanootti on avarampi ja siinä voi olla useampi meloja. Melontaan kuuluu erilaisia tyylejä ja tekniikoita riippuen vesistöstä ja harrastajan taidoista. Se voi olla rentoa soutelua rauhallisissa vesissä tai jännittävää melontaa virtaavassa vedessä.

Pukeutuminen melontaan

Oikeanlainen pukeutuminen on tärkeää melontaretkelle lähtiessä, varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Veden läheisyys voi jäähdyttää ilman nopeasti, joten vaatteiden tulisi olla vettähylkiviä ja lämpimiä. Lisäksi kannattaa varustautua asianmukaisilla kelluntaliiveillä ja pukeutua kerroksittain, jotta varusteita voi tarvittaessa säätää sään mukaan. Mikäli puhelimen mielii ottaa melontaretkelle mukaan, kannattaa se suojata vettä hylkivällä kuorella.

Miksi melonta on hyvä liikuntamuoto?

Melonta tarjoaa monia terveys- ja hyvinvointietuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan liikuntamuodon kaikenikäisille ja -kuntoisille:

Koko kehon treeni: Melonta vahvistaa ylävartalon lihaksia, erityisesti selkää, hartiaseutua ja käsivarsia. Samalla myös keskivartalon lihakset saavat tehokasta harjoitusta. Ohjatuille melontaretkille lähdettäessä opas pitää huolen siitä, että melontatekniikka ja oikeanlaiset asennot käydään läpi ennen vesille lähtöä.
Mielenterveyshyödyt: Luonnon läheisyys ja veden ääni rauhoittavat mieltä ja lievittävät stressiä. Melonta tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja irrottautua arjen kiireistä.
Aerobinen kunto: Tasainen soutuliike vaatii kestävyyttä ja parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.
Yhteisöllisyys: Melonta voi olla myös sosiaalinen harrastus, joka tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa samalla kun nautitaan luonnosta ja liikunnasta.

Melomaan Oulun Nallikarissa

Nallikari Safaris vuokraa kajakkeja ja järjestää ohjattuja retkiä Nallikarissa koko kesäkauden ajan. Tutustu valikoimaan ja varaa välineesi nyt.

Tutustu myös näihin aktiviteetteihin