Nallikari Lomakylän Ympäristöpolitiikka

Olemme mukana rakentamassa kestävää matkailua!

Olemme saaneet Nallikari Lomakylälle Green Key –sertifikaatin merkiksi siitä, että sitoudumme henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Green Key –sertifioituna yrityksenä käytössämme on kansainvälisesti tunnettu Green Key –merkki sekä ohjelman tuki ympäristötyöllemme. Lue lisää Green Key -ohjelmasta.

Jatkoksi Green Key -sertifioidulle ympäristötyöllemme Nallikarissa olemme lähteneet mukaan Visit Finlandin matkailualueille ja yrityksille kehittämään Sustainable Travel Finland -ohjelmaan. STF:n tavoitteena on tukea matkailualaa muuttuvaan kysyntään vastaamisessa ja kasvussa kestävän kehityksen kautta. Ohjelman kautta tavoitteena on saada STF-merkki merkiksi ympäristötyöstämme. Lue STF-polun etenemisestä ja kestävän kehityksen matkastamme lisää täältä. Tutustu myös Sitoumus2050 -toimenpidesitoumukseemme.

YMPÄRISTÖTYÖ NALLIKARISSA

Pyrimme ensisijaisesti työskentelemään huomioiden ympäristöämme, jossa toimimme. Tavoitteemme on ajatella ja työskennellä kestävästi kaikessa mitä teemme ja sen myötä pienentämään ympäristövaikutustamme ja näin säästämään upean luonnon ympärillämme ja tarjoamaan sen kautta mukavia kokemuksia vieraillemme. Oman toimintamme myötä ohjaamme kaikkia toimimaan vastuullisesti, esim. kierrättämällä jätteitä tai käyttämällä julkisia kulkuvälineitä tai vaikkapa vuokraamalla meiltä polkupyöriä liikkumiseen.

LIIKUNTA, LUONTO JA ULKOILU

Tuemme kaikkea luonnossa ja ympäristössämme tapahtuvaa luonnonmukaista liikkumista sekä tapahtumia: vuokraamme suksia, polkuautoja, polkupyöriä, rakennamme yhteistyössä Talvikylän joka vuosi sekä kannustamme järjestämään ranta-alueella liikunnallisia koko perheen tapahtumia, kuten ranta-jalkapallo –turnauksia. Annamme asiakkaillemme tietoa liikkumisesta ja tutustumisesta kauniiseen Hietasaareen ulkoilureitteineen sekä mm. upeisiin pyöräilyreitteihin ja luontokohteisiin ympäri Oulua ja lähiseutua.

Laajat luonnonalueet ja harva asutus luovat hyvät edellytykset jokamiehenoikeuksien käyttämiselle. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella Suomessa oleskelevalla on oikeus käyttää luontoa siitä riippumatta kuka omistaa alueen, tai on sen haltija. Lisää jokamiehenoikeuksista nettisivuilta: ymparisto.fi

RAKENTAMINEN JA ENERGIANKULUTUS

Rakentaessamme matkailua toimimaan kestävästi alueella vähennämme mm. energiakulutustamme käyttämällä matalaenergialamppuja, laskemalla sisälämpötilaa aina kun tilat eivät ole käytössä, säätäen etähallinnalla tilojen lämpötiloja mahdollisimman tasaiseksi ja miellyttäväksi kaikille käyttäjille, sekä tutkimalla eri energialähteen vaihtoehtoja kuten aurinkopaneeleja. Seuraamme jatkuvasti veden ja sähkön kulutustamme ja arvioimme säännöllisesti tekemiämme toimenpiteitä ottamalla myös asiakkaidemme toiveita ja kokemuksia huomioon. Voi antaa meille palautetta tästä.

Käytämme ympäristöystävällisiä pesu- ja puhdistusaineita, sekä edellytämme ydintoiminnassa mukana olevilta kumppaneiltamme muutoinkin ympäristöä säästävien ratkaisujen käyttöä.

PUHDASTA JA LÄHELTÄ

Käytämme myös mahdollisuuksien mukaan lähituotettuja tuotteita ja otamme paikallisten toimijoiden tuotteita myyntiin asiakkaidemme ostettavaksi. Kahvilamme tuotteista suurin osa tehdään meillä paikan päällä ja näin voimme myös tarjota elämyksiä puhtaiden ja tuoreiden tuotteiden myötä asiakkaillemme päivittäin.

Lue lisää Nallikari Lomakylän majoitusvaihtoehdoista

Katso mitä Nallikarissa tapahtuu lähiaikoina

Green Key