Vastuullisuus Nallikarissa – kurkistus kulissien taakse 

Nallikari Lomakylä on Green Key -sertifioitu ja Sustainable Travel Finland -merkin omaava Lomakylä, jossa kestävä matkailu ja vastuullisuus ovat ensisijaisia tapoja toimia kaikilla osa-alueilla. Vastuullisuus koostuu sekä näkyvästä työstä että kulissien takana tapahtuvista toimenpiteistä, joita majoittuva asiakas ei välttämättä edes huomaa.  

Alla viisi kestävää matkailua tukevaa vastuullisuustekoa Nallikari Lomakylästä. Oletko kiinnittänyt näihin huomiota meillä majoittuessasi?  

Huonesiivous  

Nallikari karkkeja ja siivoojan terveisiet villan pöydällä

Siivous on muutakin kuin kiiltävää pintaa. Kaikki tilamme puhdistetaan ISS:n toimesta käyttäen ympäristöystävällisiä pesu- ja puhdistusaineita sekä ultrapuhdasta vettä. Työn jälki on hyvää ja samalla ympäristö kiittää valinnoista!   

Energian ja veden säästäminen  

Nallikarissa tarkkaillaan energian ja veden käyttöä kuukausitasolla ja pyritään jatkuvasti parantamaan alueen energiatehokkuutta. Käytössämme on muun muassa energiaa säästävät led-lamput ja vettä säästyy huomaamatta alennetun vedenpaineen ja vettä säästävien wc-istuinten johdosta.   

Jätteiden lajittelu  

Nallikarin jätteidenlajittelu

Yksi laaja lajittelupiste sekä useat roskakorit ympäri aluetta tekevät kierrätyksestä Lomakylässä helppoa ja vaivatonta. Kierrätämme polttokelpoiset jätteet, kartongin, paperin, biojätteen, metallin ja lasin niiden uudelleenjalostusta varten. Paristoille on omat kierrätysastiansa vastaanotossa ja huoltorakennuksessa. Kaikki Lomakylästä poistuva kierrätyskelpoinen tavara, kuten huonekalut ja tekstiilit viedään kierrätyskeskukseen.    

Mökeissä ja villoissa on omat lajittelupisteensä polttokelpoista jätettä ja biojätettä varten. Metalli- ja lasijätteet kannustamme viemään niille tarkoitettuihin keräysroskiksiin tai jättämään pöydälle erilleen henkilökuntamme kierrätettäväksi.   

Paikallisuus  

Mökkikansio Nallikari Lomakylä

Teemme tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa ja tarjoamme asiakkaillemme tietoa lähellä toimivista yrityksistä. Materiaalivalinnoissa suosimme paikallisuutta ja ekologisuutta. Tiesitkö, että esimerkiksi uusiutuvista, hiilineutraaleista materiaaleista valmistetut mökkikansiomme on pohjoiskarjalaisen Kolo Designin kädenjälkeä tai että Nallikari –postikorttimme on tuottanut paikallinen graafinen suunnittelija Jenna Eronen   

Luontoliikkuminen  

Mela ja suppailija taustalla Nallikarin rannalla

Upea sijainti kaupunkiluonnon ympäröimänä meren rannalla on Nallikarin rikkaus. Nallikarissa työskennellään ensisijaisesti ympäristö huomioiden niin, että mahtavasta ympäristöstä pääsevät nauttimaan myös tulevat sukupolvet.   

Kannustamme asiakkaitamme vuokraamaan sesongista riippuen suksia, polkuautoja ja polkupyöriä ja liikkumaan vastuullisesti luonnossa. Tuemme lisäksi luonnossa järjestettäviä tapahtumia, aktiviteetteja ja ympäristön huomioivia kehityshankkeita.