Nallikari – mitt i den vackraste naturen

Nallikari Holiday Village erbjuder fantastiska terränger för friluftsliv och olika slags aktiviteter som alla är tillgängliga bara från en dörröppning. Inom räckhåll för promenad finns det bland annat den historiska villamiljön av Hietasaari, naturstigar, fågeltorn, minigolf, skidspår och bollspelshall. På Nallikaris område finns det också nöjesmöjligheter från spädbarn till mor- och farfäder, från den största sommarteatern i Finland ända till hela familjens förströelseplats, Vauhtipuisto. På Nallikari finns det också ett spa, restauranger samt kaféer som betjänar året om.

Flera glasskiosker och Majakka-kafé berikar kaféutbud på sommaren. Nallikaris Winter Village och det frusa havet lockar till att ha roligt. Möjligheter att pröva på olika slags vindgrenar erbjuds av Lappis (arrangörer av olika friluftsaktiviteter angående vind- och vattengrenar).

Nallikaris strand

Nallikaris en kilometer lång sandstrand vimlar av tusentals soldyrkare på sommaren. Uleåborgsbornas ”vardagsrum” året om lockar att tillbringa tid på stranden. På sommaren trivs också rullskridskoåkare, cyklister, motionärer och spelare av beachvolleyboll samt -fotboll på stranden och barnfamiljer på lekplatser. Restaurang Nallikari betjänar på området och i Majakka, Nallikaris landmärke, finns det ett kafé och ett vattensportscenter under sommartiden. Ytterligare finns det också bad- och strandvakt, omklädningsrum samt toalettlokaler på stranden.

Det finns tre strandvolleybollbanor, en strandfotbollbana, motionsidrottsredskap, en klättringsställning samt en lekplats för barn på stranden. Alla dessa kan utnyttjas fritt av Nallikaris besökare.

Olika slags evenemang på Nallikari!

Nallikari utgör också en mittpunkt för flera evenemang. Du kan bekanta dig med SummerParty (musikfestival), ExtremeRun (springmotionsevenemang), MC Nallikari Venetsialaiset (motorcyklistevenemang), Nallikarin Kingi  (pimpelevenemang), BeachSoccer (strandfotbollsturnering) och många andra evenemang…

Nallikari erbjuder något för var och en!

www.vauhtipuisto.fi

www.talvikyla.fi

www.oulusafarit.com

www.eventours.fi

www.ravintolanallikari.fi

www.merioulu.fi

www.ponitouhut.fi

www.nallisport.com

www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden

www.pohto.fi

www.lappis.fi

www.villasalmenranta.fi

Mer information angående Uleåborgs mångsidiga utbud är tillgänglig på  www.visitoulu.fi.